10 jaar Leuven Chinese School en Ceremonie einde school jaar 2012-2013

De Leuven Chinese School werd opgericht in 2003. Dit jaar markeert de tiende verjaardag van de school. Daarom hebben we een schoolfeest gegeven op zondag 2 juni in zaal Pangaea, Leuven. Ter gelegenheid van de 10e verjaardag is er een speciale editie van de Chinese krant uitgebracht. Scheppen van de stad, sponsors en supporters hebben herinneringen en momenten met ons gedeeld.

Tijdens het schoolfeest hebben we teruggeblikt naar de afgelopen tien jaar en alle medewerkers in de bloemetjes gezet. We zijn enorm dankbaar voor de steun, begrip, vertrouwen en samenwerking gedurende de afgelopen tien jaar. Daarnaast heeft de directeur een jaaroverzicht gepresenteerd van het afgelopen schooljaar. Hij heeft uitgelegd aan de ouders van de leerlingen over de activiteiten en de plannen van het volgende schooljaar.

Een van de doelstelling van de Leuven Chinese school is ervoor te zorgen dat elk kind zijn of haar taalniveau verbetert. Dit vraagt inspanningen van de leerkrachten,  leerlingen en de ouders. Volgend schooljaar gaan we het schoolplan aanpassen: we streven naar een verbetering van de pedagogische inhoud en het lesmateriaal, we zullen blijvend investeren in de opleiding van de leerkrachten en onze best doen naar communicatie en coördinatie met de ouders toe. Via de Chinese school gaan we ook culturele en educatieve uitwisselingen organiseren, met het oog om de culturele en educatieve diversiteit in België te verrijken.

In november 2012 werd naar aanleiding hiervan een raad van bestuur opgericht. Ze hebben bijgedragen aan de huur van de klaslokalen en de pedagogische uitrustingen. Maar bestaat er nog steeds een kloof tussen het inschrijvingsgeld en schooluitgaves. In vergelijking met de andere Chinese scholen in België, zijn de vergoeding van onze klastitularis ook relatief laag, en overigens stabiel gebleven gedurende de laatste drie jaar. De verzekeringspremies werden tijdens deze periode wel verhoogd (brand- en aansprakelijkheidsverzekering). Daarom hebben we besloten om het inschrijvingsgeld van het volgende jaar bij te stellen tot 170 euro. Maar we gaan wel een korting toepassen: 10% voor het tweede kind, 20% vanaf het derde kind. De schoolkalender van 2013-2014 en de inschrijvingsdatum zijn aangekondigd op de website van de school (http://leuvenchineseschool.be/).

廖力强大使致辞

鲁汶市政厅分工副市长Denise Vandevoort致辞

过琳主任、Vandevoort副市长、Ridouani副市长和张智勇校长在观看学生节目表演

鲁汶市政厅两位副市长给优秀学生发奖

廖大使与AIF主席交谈1

HEFFEL学校校长和夫人

张智勇校长做“鲁汶中文学校十年路”回顾报告

IMG_4051

P1030840

初级班学生表演节目2

初级班学生在表演节目

P1030906

中级班学生表演节目

高年级学生表演节目中级班学生在表演节目

基础班学生在表演节目

 

学生表演抖空竹

兄弟俩吹奏表演

中级班学生在用双语讲故事

会场前台布置学生作业1

 

P1030809

 

 

 

This entry was posted in 活动报道. Bookmark the permalink.

Comments are closed.