Chinees Nieuwjaar te vieren

Het Chinees Nieuwjaar was net voorbij. De studenten, familie en leerkrachten van de Chinese school in Leuven hebben dit op een speciale manier gevierd!  De bedoeling was om het nieuwe prachtige jaar samen in te zetten.

Vanaf 9 uur ’s morgens woonden de ouders, grootouders,… samen met de kinderen van de Chinese klas dynamische lessen bij.  Het was een zonnige ochtend en de dag was goed ingezet.
De jongste studenten leerden het alfabet lezen en schrijven en ook de Chinese uitspraak werd hard ingeoefend.  De iets oudere leerlingen toonden hun kalligrafiekunsten terwijl de oudste groep iedereen imponeerde met hun kennis, en de manier van overbrengen, van de Chinese traditionele cultuur. De sfeer zat er goed in en de lessen waren leuk en zorgden regelmatig voor spontane lachbuien bij ouders en kinderen.

 Om 10 uur haastten al de aanwezigen zich naar de sportruimte. De Kung Fu-show begon en iedereen kon met eigen ogen dit symbool van de traditionele Chinese cultuur zien.

Elke toeschouwer juichte en applaudiseerde hard voor dit prachtige optreden.

Na de spetterende show ging iedereen terug naar de klaslokalen voor een beetje sport en spel.  De Erevoorzitter van de school, mevrouw Gu Min, en de directeur Zhang Zhiyong speelden zelf ook mee met de kindjes.  Kinderen deden aan Krablopen, anderen speelden Mahjong of schaakten.  Tijdens de spelletjes konden de ouders, grootouders en sympathisanten genieten van een hapje en een drankje.  Verschillende ouders brachten zelf ook lekker eten en drank waar iedereen van kon genieten.

Samen lachen, praten en elkaar het beste toewensen voor het nieuwe jaar. Het was een geslaagd feest in onze harmonieuze school.  Dus nogmaals voor iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar en laat dit jaar nog beter zijn dan het vorige.

Tot volgend jaar in de Leuvense Chinese school!

DSC_1618

DSC_1841 DSC_1830 DSC_1825 DSC_1819 DSC_1803 DSC_1711 DSC_1707 DSC_1696 DSC_1674 DSC_1673 DSC_1658 DSC_1646 DSC_1637 DSC_1636 DSC_1627 DSC_1625
DSC_1612 DSC_1605

 

This entry was posted in 重要通知 @nl. Bookmark the permalink.

Comments are closed.