Partycipation Week Leuven

Een diversiteitsproject van LOKO; de stad Leuven, de K.U.Leuven, de Leuvense hogescholen en de secundaire scholen.

Van 15 maart tot en met 21 maart 2011 viert Leuven feest tijdens de Partycipation Week. Deze week draait om diversiteit en wil het open en internationaal karakter van de stad Leuven in de kijker zetten. De organisatie van de Partycipation Week is in handen van de studentenorganisatie LOKO, de stad Leuven, de K.U.Leuven, de Leuvense hogescholen en de secundaire scholen. Partycipation Week is een boeiende mix van film, muziek, lezingen en workshops voor en door diverse Leuvenaars.

Iedereen is anders, ook in Leuven. Dat maakt het net een boeiende stad, een stad in beweging. Met dit initiatief willen de organisatoren alle Leuvenaars en studenten met verschillende achtergronden samenbrengen door een uniek programma samen te stellen dat uitgaat van de raakvlakken tussen mensen en niet van hun verschillen. Tijdens deze week toont Leuven haar verscheidenheid, die niet alleen bestaat uit 154 nationaliteiten, verschillende culturen, maar ook uit andere vormen van diversiteit zoals leven en studeren met functiebeperkingen, (homo)seksualiteit, leeftijd… We willen iedereen deze mix van achtergronden en deze rijkdom aan verscheidenheid, laten ervaren tijdens de activiteiten van de Partycipation Week. Het uitgangspunt daarbij is dat dit op een aangename en vriendelijke manier gebeurt, zonder “wij en zij” stempel.

Leuven wil dus een ‘room with a view’ zijn, een plaats van waaruit de wereld kan beleefd en betreden worden. En vanuit die blik zoeken naar wat ons verbindt, naar de symbiose vanuit een open dialoog, vanuit ontmoetingen, vanuit samenwerking.

Partycipation Week is meer dan een toonmoment van de Leuvense verscheidenheid. Het is ook de lancering van een samenwerkingsverband tussen de Leuvense instellingen en de stad waarbij alle partners een gezamenlijke aanpak zullen ontwikkelen met betrekking tot diversiteit in de Leuvense studentenstad. Leuven gaat voor een open stad, waar elke leerling, elke student en elke inwoner zich even thuis voelt.

www.partycipationweek.be

This entry was posted in 重要通知 @nl. Bookmark the permalink.

Comments are closed.